Tether tops Paypal en Bitcoin voor gemiddelde dagelijkse transferwaarde

  • De gemiddelde dagelijkse overdrachtswaarde voor Tether was in augustus hoger dan die voor Bitcoin.
  • De gemiddelde dagelijkse transferwaarde voor Tether heeft die van Bitcoin en PayPal volgens recent onderzoek overtroffen.

Uit een rapport van CoinMetrics blijkt dat de 7-daagse gemiddelde gecorrigeerde transferwaarde van Tether per 20 augustus meer dan 3,55 miljard dollar bedroeg. Dit is ongeveer 20% meer dan dat van Bitcoin, dat volgens het onderzoek een gemelde 2,94 miljard dollar was.

Na zes maanden van snelle groei is de gemiddelde dagelijkse overdrachtswaarde van USDT eindelijk omgedraaid in die van Bitcoin Investor, omdat het steeds meer marktaandeel van on-chain transfers inneemt. De recente toename van het gebruik van Tethers wordt gedreven door DeFi en de protocollen voor het omwisselen van penningen, zoals Uniswap.

Econoom John Paul Koning merkte ook op dat, volgens het Q2-rapport van PayPal, de gemiddelde dagelijkse overschrijvingswaarde van de online betalingsgigant met 2,94 miljard dollar ook minder was dan die van Tether.

Actief geënquêteerde transacties op PayPal en grotendeels anonieme Tether transacties geven echter wellicht geen eerlijke vergelijking.

De populairste stablecoin ter wereld is dit jaar ook exponentieel gegroeid in termen van aanbod, dat volgens het Tether Transparency-rapport inmiddels 13 miljard dollar heeft overschreden. Sinds begin 2020 is het aanbod van Tether met 225 procent gegroeid en vertoont het weinig tekenen van vertraging. De CTO van Bitfinex, Paolo Ardoino, had er alle vertrouwen in dat het aanbod dit jaar 20 miljard dollar zou kunnen bereiken.

Tether schreef de groei toe aan het huidige economische klimaat, door te tweeten dat mensen zich afkeren van archaïsche betaalmethoden. „In deze onzekere en uitdagende tijden zijn het nut, de veiligheid en de levensvatbaarheid van digitale valuta’s op de voorgrond getreden„, aldus Tether. „Mensen zijn op zoek naar alternatieven voor verouderde bank- en betaalsystemen.

Ongeveer twee derde van alle USDT wordt momenteel gebruikt op Ethereum, wat het netwerk vertraagt en het gebruik ervan duurder maakt. Volgens het benzinestation is Tether de op één na hoogste bron van netwerkkosten met een gasverbruik van 8,6 miljoen dollar in de afgelopen dertig dagen.

De steeds hogere kosten voor het gebruik van ethereum hebben Tether ertoe aangezet om een deel van de aanvoer te migreren naar snellere netwerken zoals het Layer 2 oplossing OMG Network, en de EOS- en Tron-blokkades.